Kako deluje
Dobrodošli na Wilio! Wilio gledate kot neregistrirano stranko
Preklopite na Professional.
Navigacija
Storitve
Cenik
O aplikaciji
Prenesite aplikacijo
Kako deluje
Kako se lahko izboljšamo
Kontaktiraj nas
O wilio.
Prijava
Dobrodošli na Wilio! Wilio gledate kot neregistrirano stranko
Preklopite na Professional.
Navigacija
Storitve
Cenik
O aplikaciji
Prenesite aplikacijo
Kako deluje
Kako se lahko izboljšamo
Kontaktiraj nas
O wilio.
Prijava

Davčno svetovanje

Iščete računovodjo za davčno svetovanje? V tej kategoriji imamo 1.339 ponudnikov. Pošljite povpraševanje.

Začeti
32.813 registrirani strokovnjaki
87.890 rešenih projektov
4.8 Od 5 Povprečna ocena naših strokovnjakov
226 512 Naprave za uporabo
Davčno svetovanje

Potrebujete storitev davčnega svetovanja? Wilio vam bo pomagal najti kakovostne strokovnjake za davčno svetovanje za pravne osebe, davčno skladnost, transakcijsko svetovanje. Cena davčnih priporočil je običajno odvisna od obsega storitev. Oglejte si več informacij o storitvah: potni stroški, izračun cene, dodatni individualni nasveti enega od naših davčnih svetovalcev 1.339 v dani kategoriji.

Poglej tudi:Cene
32.813 registrirani strokovnjaki
87.890 rešenih projektov
4.8 Od 5 Povprečna ocena naših strokovnjakov
226 512 Naprave za uporabo
Pogosto zastavljena vprašanja
Zakaj rezervirate računovodja / račun prek Wilio?
Ni gotovosti, samo smrt in davkov, na srečo pa boste morali le skrbeti za eno od teh dveh imitatov. Zakaj se sploh ne ukvarjate z davki? Računovodstvo je ena redkih storitev, ki lahko dejansko prihranijo denar. Denar porabite za zaslužek. Dober računovodja lahko poudarja napake in neučinkovitosti, ki vas lahko stanejo denar in ponuja načine, kako prihraniti še več denarja. Ne samo, boste prihranili tudi nesorazmerno veliko časa za pripravo mesečnih izjav DDV ali pripravo davčnega izjenja na koncu obračunskega obdobja boste želeli zmanjšati vaš davčni dolg. Vse kar morate storiti je, da najdete računovodja kakovosti. Na srečo so lahko le nekaj ročic! Zahvaljujoč Wiliomu so zdaj strokovni računi na dosegu roke in ga najdejo še nikoli lažje. Preprosto opišite davčne storitve, ki jih potrebujete, in počakajte, da se prikažejo meniji. Dobiš brezplačno in nezavezujočo citat in poiščite svoj popoln računovodja blizu vas.
Kaj naredi računovodja?
Vaš računovodja potrebujete v nekaj časa, ko to storite, CI že kot trgovec (fizična oseba) ali kot podjetje. Vsak edini trgovec (fizična oseba) in vsaka družba bi morala imeti zanesljiv računovodjo, ki v skladu z zakonskimi zahtevami vodi računovodstvo in pripravo davčne napovedi vsako leto. Vaš računovodja se lahko specializira na enem območju ali vrsto računovodstva (na primer preprosto računovodstvo samostojnih trgovcev ali obračunavanje dvojnega vpisa za podjetja), lahko pa ponuja tudi številne računovodske storitve, kot so davek na dohodek obdelave, davek na dodano vrednost, predelava plač, predelava plač, , Davčno svetovanje, revizija, finančna analiza, finančno načrtovanje, proračun in poročanje.
Kdaj naj iščem računovodjo?
Če ste mali poslovni ali dobavitelj, najem računovodstva pomeni, ker vas sprosti, da služijo več strank ali dobili več časa, ki ga lahko porabite za svojo družino. Histie računovodje pomeni, da lahko končno prenesete polje z računi ali na stotine e-poštnih sporočil z nekom, ki bo vedel, kaj storiti z njim. Praviloma je najbolje, da se obrnete na davčni računovodja z začetkom obračunskega leta, ne samo, da bi se prepričali, da boste razumeli in lahko učinkovito komunicirali, pa tudi za nasvete o davčnih dajatvah in davčnem načrtovanju, z drugimi besedami V računovodskem letu lahko kupite in odpišete. Z iskanjem računovodje na koncu obračunskega obdobja se pripravljate na te nasvete / koristi. Poleg tega so vsi davčni vračalci dejansko zaposleni pred rokom davčnih napovedi, zato ga ne pustite v zadnji minuti.
Kako lahko najdem dober računovodski ali davčni svetovalec?
Najboljši način za iskanje dobre računovodje na vašem območju je, da najdete kandidate, katerih storitve se ujemajo z vašimi potrebami. Potem so pomembni pregledi - poskrbite, da zagotavljajo kakovostne storitve in jim zagotovijo pravočasno. Računovodsko in davčno agendo ureja strog pravni pogoji, njihova zamuda pa lahko postanejo precejšnje globe.
Ali moram najti računovodja blizu mene?
Wilio vsebuje seznam računov iz različnih koncev Slovaške. Čeprav ima računovodja, je lahko priročno in udobno, v današnjem elektronskem obdobju, veste z računovodjo preveč oddaljeno. Samo na vaših željah.
Kateri dokumenti od mene bodo potrebovali računovodjo / knjigovodec?
Za izvedbo trenutnega obračunavanja fizične osebe ali podjetja, bo računovodja redno potrebujejo vse vaše račune, na strani dohodka, kot tudi izdatke. Vključujejo dokumente o nakupu goriva, delovnih pripomočkov, korporativnih telefonov, računalnika, dokazilo o zakupnih pisarnah in podobno. Ob koncu dneva je v vašem interesu, da svojim računovodjo zagotovite vse dokumente o svojih stroških. Plačali boste za manjši davek. Vaša računovodja ali računovodska kartica bo potrebna tudi vaše bančne izjave (za podjetje iz vašega podjetja Corporate). Če je vaša računovodja ali računovodska kartica elektronsko pošiljala dokaze, vas boste morali obdržati.
Koliko stane računovodska linija?
Enostavna računovodska in davčna napoved za samostojne trgovce (fizična oseba) bo prišlo do 50-100 EUR za obračunsko leto. Z manjšimi družbami z enim najema, upravljanje računovodske agende sega od 30-70 evrov na mesec, odvisno od tega, ali podjetje tudi plačuje DDV. Za podjetja, ki so tudi delodajalci, stroški računovodstva povečajo več kot 100 EUR na mesec. Stroški obračunavanja na koncu dneva so odvisni od poslovne dejavnosti vašega podjetja - koliko nakupovalnih in prodajnih transakcij opravljate mesečno in koliko zaposlenih imate.
Kakšno delo opravlja računovodja
Izvajanje računovodstva za trgovce (naravni ljudje)
Ko vzamete kot trgovec (fizična oseba), bo računovodja / knjigovodja pripeljala do preprostega računovodstva in vas bo pripravil na koncertno davčno napoved. Preuči možnost uporabe pavšalnih stroškov, ki so lahko finančno koristna rešitev za vas in bo v tem letu močno poenostavila svoje računovodstvo.
Knjigovodstvo za podjetja (pravne osebe) t
Ena od prvih stvari, ki jih morate storiti pri vzpostavljanju podjetja, je vključiti izkušenega računovodje. Svetoval vam bo najboljše poslovne strukture po tipu poslovanja in pričakovani znesek dohodka finančnega načrta. In vam pomagajo, da se počutite bolj prepričani, da boste pri izpolnjevanju vseh dokumentov preverili pravilna polja. Ko to storite kot podjetje (pravna oseba), bo računovodja / račun za vas vodil zahtevnejše dvojno računovodstvo. To zahteva uporabo računovodske programske opreme in dobro poznavanje računovodskih postopkov in zakonov. Nazadnje, na koncu obračunskega leta, bom pripravil združljivo davčno napoved na davek od dohodka za pravno osebo.
Predelava plač
Če v vašem podjetju, bodisi trgovati ali kot podjetje, hkrati uporabljate ljudi, t.z. Vi ste delodajalec, lahko vržete tudi predelavo plač, komunikacijo z javnimi institucijami, pošiljanje mesečnih izjav in zagotavljanje strokovnih svetov na osebje.
Računovodstvo DDV
Za večji obseg poslovnih dejavnosti boste morali registrirati kot plačilo davka na davek (DDV), bodisi obvezno na podlagi izpolnjevanja zakonskih omejitev ali prostovoljno, ki je lahko finančno koristna za vas. Prav tako je dobro svetovati vaši računovodja. Če postanete plačnik DDV, vam bo računovodja pomagal pri pripravi redne davčne uprave DDV, da zakonodaja zahteva mesečno ali četrtletno.
Proračunsko in finančno načrtovanje
Vaš računovodja vam lahko pomaga pri pripravi proračuna ali v nekaterih primerih celo razporedite svoje finance. Lahko se strinjate, da boste spoznali, kje govorite o svojih financah, ciljih, prihodkih in odhodkih - za vas osebno ali za vaše podjetje. Potem vam lahko svetujete z vašimi orodji (in leti izkušenj) Priporočite najboljše korake naprej. Prednost vključitve računovodje v proračun je, da lahko ogledate vaše finance z optiko, kaj lahko odpišete, davke, ki jih dolgujete, in kaj bi se lahko vrnili.
Revizijski računovodski izkazi in skladnost s skladnostjo (skladnost) t
Skladnost s skladnostjo (skladnost) je bistvena za podjetja, da bi se izognili kaznim in zmanjšanju kazenskih tveganj poslovanja. Če pa ne poznate pravil, je enostavno razglasiti podrobnosti ali narediti napačen korak. Vaš računovodja vam lahko pomaga pri nadzoru izpolnjevanja vseh pravnih zahtev, povezanih z vašim podjetjem in njihovo izpolnjevanje. V primeru, da je vaše podjetje predmet revizijskih obveznosti iz Zakona o računovodstvu, morate poleg računovodje najeti neodvisnega revizorja. To je lahko le fizična ali pravna oseba, vpisana na seznam revizije, zato je pooblaščen za izvedbo revizije. Revizija je neodvisni računovodski nadzor, da se zagotovi, da poslovni subjekt ohrani pravilno obračunavanje v skladu s slovanskimi računovodskimi in davčnimi predpisi.